Mezoterapi

Mezoterapi bir tıp disiplini, bir uygulama tekniğidir. Lokal alanlara, cilt altına iğne ile yapılan bir işlemdir. Cildin mezoderm tabakasına çok ince ve kısa iğne uçları ile enjeksiyon yapılır. Amaçlanan alanda ağrı veya hastalık tedavisinde kullanılır. Kullanılan ilaçlar tıbbi ilaçlardır. Mutlaka doktor kontrolünde uygulanmalıdır. Mezoterapide ilk amaç zayıf dolaşım ve cilt hasarı yapabilecek sebepleri düzeltmedir.

Fransız bir doktor olan Michel Pistor, tekniği 1952’de geliştirdi. Öncelikle ağrıyı hafifletmek için kullanıldı. O zamandan beri, Amerika Birleşik Devletleri’nde ve dünyanın diğer bölgelerinde popülerlik kazanmıştır.

Kullanım amacına, endikasyona göre değişen çeşitli ilaç karışımları 5-10 dakika gibi bir süre içerisinde deriye enjekte edilir. Uygulamada kullanılan ilaçlar etkin ama orta dozda kullanılır. Bu dozdaki etkin madde doğrudan o bölgeye uygulandığı için etkisi daha kalıcı olur. Lokal uygulama olduğu için hastada sistemik sorunlar ve komplikasyonlar bu nedenle minimumdur. Uygulamada point to point, napage, epidermal teknikler kullanılmaktadır. 

Dünya çapında kadınlar arasında oldukça popüler olan bir güzellik bakımı olan mezoterapi, cildi derinlemesine nemlendirir ve parlak bir cilde neden olur. Aynı zamanda yüksek konsantrasyonlarda antioksidan, vitamin ve hyaluronik asit içeren bu güçlü aktif bileşen karışımları, yoğun bir kolajen rejenerasyonunu destekler ve cildin genel sağlığını güçlendirir. Saç ve saçlı derinin hastalıklarındada aynı uygulamalar geçerlidir. Birden fazla seansla cilt ve saç gençliği,  canlılığı ve parlaklığı yeniden kazanmak için donuk görünümünü terk etmektedir. 

Botoks-dolgu uygulamaları bir mezoterapi tedavisidir.
Mezoterapinin Avantajları 

Mezoterapide tedavi seansları kısadır. Sonuçlar hızlı gözlemlenmektedir. Sonuçlar diğer alternatif yöntemlere göre daha etkili ve kalıcıdır. Bir profesyonel tarafından doğru uygulandığında önemli bir yan etkisi yoktur. Lokal veya genel anesteziye gerek yoktur. İşlem sonrası hastalar günlük hayatlarına dönebilirler. 

Kalp Yetmezliği, diyabet, böbrek rahatsızlığı, antikoagülan tedavi alanlar, nefropapiti hastalarında tedaviler dikkatle ayarlanmalıdır.