Gıda Detoksu Nedir ?
Gıda detoksu, vücudumuzun belli sürelerle toksik yük oluşturacak gıdalardan uzak tutulması amaçlı oluşturulan beslenme şeklidir.
Burada, kişiye özel elektromanyetik testlerle saptanan gıdalardan arınmış, beslenme programı önerilir. Aynı zamanda elektromanyetik olarak bu toksik etki yapan gıdaların zararlı etkileri silinir. Kişi için en sağlıklı ve doğal beslenme ortamı oluşturulur.
Bu şekilde gıda detoksu süresi, yine kişinin bireysel detoksifikasyon ihtiyacına, yaş, cinsiyet, kronik hastalıklar vb. gibi durumlar göz önünde tutularak 3-6 ay gibi bir süre uygulanır.
Detoks, vücudumuzun hücre sağlığını yeniden kazanması için uygun zemin sağlar. Süreç herkes için farklı olsa da en az 3 aylık bir süreye ihtiyaç vardır.

Detoks Terapisi ile Sağlığınızı Kurtarın
Detoks terapileri ağrıyı azaltmaya, enerjiyi artırmaya ve hatta kilo vermeye veya korumaya yardımcı olmaktadır. Gıda detoks terapilerinde; detoksifikasyon diyetleri, bitkisel ürünler ve şelasyon terapisi gibi çeşitli tedaviler uygulanır. Gıda detoksunun, günümüzde insanların karşılaştığı birçok yaygın sağlık sorunu için fayda sağladığına dair kanıtlar bulunmaktadır.
Yeni fikirleri denemeye ve deneyiminizi iyi bir deneyim haline getirmek için çalışmaya açık bir uzmana sahip olmak önemlidir.
Gıda Detoksunun Önemi
Sağlıklı bir yaşam tarzıyla ilgilenen herkes muhtemelen detoksun faydalarını duymuştur. Ne yazık ki, içinde yaşadığımız kirli modern ortam, vücudumuzun toksik maddeler ve zehirlerle doyurulmasıyla doğal işlevlerini bozmaktadır .
Vücudumuz ve özellikle karaciğerimiz, vücudu bu maddelerden arındırmak için doğal bir işleve sahiptir. Ancak miktarları arttığında, karaciğerimiz bunu zor bulur. Oysa bu durum, dışarıdan yardıma ihtiyaç duyduğu andır. Detoks, son yıllarda etkili bir vücut temizliği yöntemi olarak oldukça popüler hale gelmiştir.
Her gün nefes alma, yeme, içme ve daha fazlası yoluyla vücudumuz tarafından emilen kimyasallar ve toksinlerle doluyuz. Buna ek olarak, sigara içmek, alkol kullanmak, birçok işlenmiş gıda içeren diyetler ve yapay tatlandırıcılar gibi bazı yaşam tarzı seçimleri toksik yükümüze katkıda bulunmaktadır.
Toplu olarak, kimyasallar vücudumuzun besinleri özümseme yeteneğini etkileyerek bir dizi uzun vadeli sağlık sorununa neden olabilir. Pek çok insan düzenli detokslarla sağlıklarının iyileştiğini fark eder. Bu sayede organlarınızı ve vücut sistemlerinizi gerektiği gibi işlev görmesi için serbest bırakırsınız.
Detoks terapisinin faydaları nelerdir?
Detoksun temel amacı, tüm vücudu arındırarak, genel restorasyonunu ve hücrelerin beslenmesini daha kaliteli hale getirmektir. Bu sayede toksinlerin ortadan kaldırılması ve besin yoluyla alınan zararlı maddelerin vücuttan atılması sağlanır. Ayrıca hastalıklardan vücudumuzun korunması ve güçlü savunma gücüne sahip olması için kendi kendine iyileşme yeteneğine kavuşturulması hedeflenmektedir.
Doğru şekilde tamamlanmış bir detoks , kanın saflaşmasına yol açar. Karaciğer kanın saflaştırılmasından sorumludur. Bu nedenle detoks, vücudun ihtiyaç duymadığı toksik maddelerin yok edilmesi işlevinin iyileştirilmesinde önemli bir rol oynamaktadır.
Detoks sırasında vücut ayrıca böbreklerde, akciğerlerde, lenflerde ve ciltteki toksinlerden kurtulur . Ancak bu sistemlerin işlevi bozulduğunda saf olmayan maddeler buna göre uygun şekilde süzülmez. Özellikle sağlığımızı olumsuz etkiler.
Detoks, vücudumuzun toksinlerden kendi kendini arındırma (kendi kendini detoksifikasyon) yeteneklerini harekete geçirir . Aynı zamanda, sadece karaciğerin işlevini iyileştirmekle kalmaz, vücut organlarını dinlendirir. Dolaşımı iyileştirir ve vücuda gerekli besinleri verir. Detoks terapisi, vücudu en küçük bileşenlerine, yani hücrelere kadar arındırdığı ve beslediği için çalışan bir yöntemdir.
Detoks ihtiyacımız olup olmadığını nasıl anlarız?
Vücudu toksinlerle doyurmanın yaygın belirtileri; kronik yorgunluk, sindirim sisteminin işlevinin gecikmesi ve midenin boşalması, alerji, sık soğuk algınlığı, enfeksiyonlara yakalanma, öksürük, nezle, cilt tahrişleri, uçuk, sivilce gibi cilt sorunları, kırmızı lekeler, göz altı torbaları, şişkin mide, konsantrasyon eksikliği ve zihinsel odaklanma, kaslarda, eklemlerde ağrı, göğüs-mide veya baş ağrısı, saç dökülmesi, kırılgan tırnaklar ve adet döngüsü sorunlarıdır.
Uzmanlar, detoksifikasyonun yılda en az bir kez yapılmasını önermektedir. Fakat detoks, emzirme döneminde çocuklara ve dejeneratif hastalıklar, kanser veya tüberkülozdan muzdarip kişilere önerilmemektedir . Bir detoks tedavisine başlamadan önce , özellikle bir hastalığınız var olduğu halde bile sizin için uygun bir yöntem olsa da , yine de bir uzmana danışmanız tavsiye edilir.